Paasactiviteit al gepland?

Zoek je nog een leuke Paasactiviteit in Groningen of Friesland voor het hele gezin, met vrienden of met z'n tweeën? We zetten alle start- en finishlocaties aan de verschillende routes onder elkaar. Wat kun je er zoal beleven en wat is er specifiek te doen met Pasen? Rijd een van de autopuzzelroutes met Pasen.

Route 'De overwinning van het Bourtanger moeras'

Camping en B&B De Kapschuur Stadskanaal (startlocatie)

Vanaf zaterdag 16 april in het Paasweekend kan de Nieuwe route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’ worden gereden vanuit Camping en B&B De Kapschuur.

Jaap en Jolanda zullen jullie met open armen verwelkomen, jullie alles vertellen over hun bijzondere bedrijf, de activiteiten en omgeving en natuurlijk over de route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’. Vooraf reserveren is noodzakelijk. De eerste 100 rijders ontvangen een goedgevulde goodiebag. Zaterdag 16 april maken ze het ook nog eens extra feestelijk.

Route 'De overwinning van het Bourtanger moeras'
Localgroningen image

Gasterij Natuurlijk Smeerling Onstwedde (finishlocatie)

Tijdens de Paasdagen is het goed vertoeven bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Er zijn allerlei activiteiten, zoals ‘Help de Paashaas’ voor kinderen, Culinaire Paaswandeling met smikkelbox en Paastocht met lunch met heerlijke zoete en hartige lekkernijen.

Op 1e en 2e Paasdag kun je bij Gasterij Natuurlijk Smeerling tevens genieten van een heerlijke Paaslunch. Liever onderweg of thuis gezellig lunchen. Dat kan met de rijkgevulde ToGo Paas-smikkelbox. Ook leuk om na de het rijden van de nieuwe route mee naar huis te nemen. Reserveren vooraf is noodzakelijk.

Route Midden-Groningen

Borgerswoldhoeve Veendam (startlocatie)

Borgerswoldhoeve in Veendam is een prachtige plek midden in de natuur. Er worden door het jaar heen voor groepen veel activiteiten georganiseerd in Park Borgerswold zoals kook- en bakworkshops, speurtochten, wateractiviteiten. De Spelerij is weer op woensdag, zaterdag en zondagmiddag geopend. De kinderen kunnen heerlijk spelen, terwijl de ouders genieten van een lekkere kop koffie met verse appeltaart of verfrissend drankje. Voor de kinderen een heerlijk softijsje.

Tijdens Pasen is het mogelijk om samen met je gezelschap een gezellige paasbrunch af te spreken. Er is een plek waar kinderen kunnen knutselen en eieren kunnen verven. Reserveren is noodzakelijk. Eerst de Paasbrunch en daarna de route Midden-Groningen rijden? Een mooie besteding van de Paasdagen.

Route Midden-Groningen
Localgroningen image

Kaap Steendam (finishlocatie)

Kaap Steendam ligt aan het Schildmeer en vlakbij het relatief jonge natuurgebied ‘t Roegwold. Samen vormen ze een gebied waar het goed toeven is. Een uitgelezen kans om hier even tot rust te komen; je kunt er prima wandelen, fietsen, zwemmen en zeilen. Bij Kaap Steendam kan je naast genieten van de natuur ook je muzikale hart ophalen. Regelmatig worden er optredens gegeven incl. diner. Met Pasen kan je er genieten van een heerlijke paasbrunch. Reserveren hiervoor is noodzakelijk. Ook met kinderen kun je maandag vanaf 14.00 uur paaseieren zoeken op het Kabouterpad. Reserveren voor beide activiteiten is noodzakelijk.

Kinder-Autopuzzeltocht

Struisvogelhouderij Fam. W. de Kreij Boerakker (startlocatie)

De Kinder-Autopuzzeltocht Westerkwartier start bij de struisvogelhouderij Fam. W. de Kreij. Ze hebben er struisvogels, emoes, nandoes en alpaca’s. Tijdens 2e Paasdag kun je tussen 10.00 en 12.00 uur nog een Struisvogelsafari reserveren. Deze safari gaat langs verschillende onderdelen van de struisvogelhouderij, er wordt geproefd en gespeurd. De kinderen kunnen het letterspel spelen tijdens de safari. Op dit moment zijn er kleine emoes te zien en liggen er diverse eieren in de broedmachine.

Er is een winkel met struisvogelproducten zoals: uitgeblazen struisvogeleieren, halve struisvogelschalen, struisvogelveren, struisvogelleerproducten, cosmetica, struisvogel eierkoeken en advocaat. Er worden ook regelmatig workshops gegeven, struisvogeleieren beschilderen of bloemstukjes maken in een halve schaal. Hannie de Kreij is een kunstenares en kan de door jou gewenste tekeningen op de eierschalen aanbrengen.

Kinder-Autopuzzeltocht
Localgroningen image

Landgoedcamping en Pannenkoekenburcht Nienoord Leek (Finishlocatie)

Op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe vindt je Landgoed Nienoord in Leek. Dé vakantiebestemming voor iedere vakantieganger. Fietsen, wandelen, activiteiten beleven of helemaal ontspannen. En eindlocatie van de Kinder-autopuzzeltocht Westerkwartier. Bij de Pannenkoekenburcht op Landgoedcamping Nienoord waan je je in een heus kasteel en kan je zomaar ridders tegenkomen. Aan het einde van de autorit trek in een heerlijk maaltje, ga dan lekker genieten van de vele heerlijke vorstelijke pannenkoeken. Hiervoor is reserveren vooraf noodzakelijk.

Route 'Het Andere Friesland'

De Slotplaats Bakkeveen (startlocatie)

Het landgoed De Slotplaats Bakkeveen met gerestaureerde slotboerderij is met haar tuinen en groot bos een prachtige locatie voor een smakelijke lunch, high tea of ontspannen fine dining. Maar dat is nog niet alles. Je kunt met mooi weer ook heerlijk picknicken in de boomgaard of een broodje en soepje eten van de foodtruck. Eens per maand kun je er terecht voor een zeer unieke culinaire wandeling of oerwandeling. Maar ook genieten van een driegangen droommenu (al dan niet met bijpassende dranken) behoort tot de mogelijkheden. Maar misschien durf jij het aan om voor het verrassingsdiner te gaan. Je kunt bij de Slotplaats rondneuzen in de bijzonder uitgebreide streekwinkel met een lokaal verhaal. Vanuit de Slotplaats vertrekt de autopuzzelroute ‘Het Andere Friesland’.

Route 'Het Andere Friesland'

Route Zuidelijk Westerkwartier

Landgoedboerderij Oosterheerdt Leek (startlocatie)

Op Landgoedboerderij Oosterheerdt kun je worden uitgedaagd om in teamverband een competitiestrijd met collega’s aan te gaan. Er wordt een parcours bedacht die alle teams met de schapen af moeten leggen. Voor een betere samenwerking en communicatie in een team, maar vooral ook met heel veel humor.

Het is lammertijd, dus leuk om even in de stal te kijken naar de nieuwe aanwinsten. Er zijn Groninger blaarkopkoeien bij gekomen op de boerderij en natuurlijk zijn er ook verschillende kippenkuikens te bewonderen. Met mooi lenteweer is het goed toeven op de boerderij. Extra leuk als je nog even wat lekkere en leuke streekproducten kunt kopen in Ria’s streekwinkel. Deze is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een streekmarkt op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt. Voorafgaand aan de autopuzzelroute Zuidelijk Westerkwartier is er dus genoeg te beleven.

Route Zuidelijk Westerkwartier

Route Van Lauwers tot Wad

Bootverhuur Lauwers Lauwerzijl (startlocatie)

Met mooi weer is het heerlijk om op het water te vertoeven, vooral in het prachtige Lauwersmeergebied. Het goede seizoen voor het huren van een bootje komt er weer aan en dat grijpen ze bij Bootverhuur Lauwers aan om met het Paasweekend weer open te zijn. Dus wil je een bootje huren? Ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen; een sloep, consoleboot of motorboot. De prachtige autopuzzelroute Van Lauwers tot Wad brengt je langs mooie stukken Lauwersmeergebied, maar vanuit een ander en meer historisch perspectief.

Route Van Lauwers tot Wad
Localgroningen image

De Theefabriek Houwerzijl

(Finishlocatie)

De Theefabriek is een paradijs voor de theeliefhebber! In de bijzondere voormalige Vrijgemaakte kerk van het kleine dorpje Houwerzijl, zo’n 15 km vanaf Lauwersoog, is de theefabriek gevestigd. Nederlands enige theemuseum waar je ontzettend veel kunt leren over thee. Activiteiten voor jong en oud, voor de beginnende en de gevorderde theedrinker, voor de gewone liefhebber en voor de professional in de horeca, detailhandel of zorg. De activiteiten zijn onderverdeeld in ‘Theelezingen’, ‘Theeproeverijen’, ‘(Creatieve) Theeworkshops’ en ‘Theetrainingen’.

Daarnaast is een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige Theewinkel waar je zowel theesoorten als die leuke theepot kunt kopen.

Route ‘De Graanrepubliek’ - Oldambt

Huningasheem Pitch & Putt Golf te Oostwold

Leuk met het gezin of met een groep, Pitch & Putt Golf spelen! Zeker op deze prachtige locatie in het Oldambt; Huningasheem. Ook voor groepen zijn er op dit mooie landgoed meerdere mogelijkheden. Leuk om te doen met je familie, je buren, je collega’s, de buurtvereniging of de sportvereniging. Je speelt golf op een baan die is aangelegd als slingertuin. Je kunt er met 90 personen tegelijk spelen, maar met meer mensen kan het ook en wordt de groep gesplitst. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten. Als variatie zijn er ook verschillende spelvormen. Pitch & Putt met een arrangement behoort ook tot de mogelijkheden. Meestal beginnen ze met onbeperkt koffie/thee met een plak zelfgebakken tulband en bij terugkomt mag is er keuze uit een borrelarrangement, een stampotbuffet of een bbq. Een programma op maat voor groepen is mogelijk. Wil je tijdens de autopuzzelroute ‘De Graanrepubliek’ - Oldambt een lekkere lunch. Diet maakt er een echt feestje van!

Route ‘De Graanrepubliek’ - Oldambt
Localgroningen image

Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse Midwolda (Finishlocatie)

Op zoek naar een gezellig pannenkoekenhuis in Groningen of Winschoten? Het pannenkoeken restaurant d’Olle Smidse is ruim opgezet en ligt aan de Hoofdweg 115 in Midwolda, een gezellig dorpje met circa 2300 inwoners. In het pannenkoekenhuis kun je ouderwets gezellig, lekkere pannenkoeken eten met het hele gezin! Op 1e en 2 Paasdag kun je bij de d’Olle Smidse tussen 12:00 en 16:00 uur genieten van een gezellige Paasbrunch. Als je vroeg terug bent van de autopuzzelroute ‘De Graanrepubliek’ – Oldambt, kan je nog aanschuiven bij de Paasbrunch, als je tenminste van tevoren reserveert.

Route Hogeland

Hayema Heerd (startlocatie)

De autopuzzelroute Hogeland start je bij de Hayema Heerd, een landelijke locatie waar je een bijzondere overnachting kunt ervaren, namelijk slapen in een stro-hotel, een stro-iglo of huifkar. Zoek je een vergaderlocatie - anders dan anders, maar wel 't liefst in een groene omgeving waar je wordt uitgedaagd en geïnspireerd. Maar ook een feestje kan hier goed gevierd worden. Van een bruiloft tot een intiem familiefeest, verjaardag, bedrijfsfeest of beachparty. Het kan allemaal op deze veelzijdige locatie.

Route Hogeland
Localgroningen image

Abrahams Mosterdmakerij Eenrum (Finishlocatie)

Wil jij (w)eten waar Abraham de mosterd haalt? Je kan er bij Abrahams Mosterdmakerij wel achter komen hoe mosterd gemaakt wordt. En natuurlijk kun je het heerlijke eigen product ook proeven in meerdere hoedanigheden. Niet alleen proeven, maar ook kun je heerlijke mosterd en andere streekproducten kopen. Neem een kijkje in de streekwinkel in de mosterdmakerij en laat je verrassen door heerlijke en unieke producten uit de streek. Ze hebben ook een webshop waar je de lekkere producten kunt bestellen.

Jouw bestelling (0)
Voeg een kortingscode toe
Voer een geldige kortingscode in
Totaal van de bestelling €0
Afrekenen