Restaurant Diekgat
Restaurant Diekgat...een markante oase in een al even opvallend gebied.
Harde werkers en stoere zeelui komen er op krachten, ontwikkelaars en captains of Industry nemen er beslissingen, regionale bezoekers gaan er ”even naar Ike en Antoinette”. De kaart is goed, de bediening hartelijk, de prijs reëel. Diekgat is het soort van restaurant dat je het gevoel kan geven ”thuis” te komen, ontvangen te worden door bekenden. Je maakt er graag een praatje, maar je herkent er ook een efficiënt bedrijf met een moderne, strakke inrichting. Die combinatie van huiselijkheid en zakelijkheid is geen toeval. Die hóórt daar. Want Diekgat, het noordelijkst gelegen restaurant van het Nederlandse vasteland, staat in de Eemshaven, op een volstrekt unieke locatie. Tussen land en zee, tussen oud cultuurland en innoverend haven en industriegebied, tussen landelijke rust en gonzende bedrijvigheid, tussen Groningen en Ostfriesland, tussen Nederland en Duitsland: precies op de grens van al die werelden, staat Diekgat. Diekgat is een ”gat in de dijk” natuurlijk, een afsluitbare onderbreking van de dijk op een plek waar er een weg doorheen gaat. Maar door zijn bijzondere locatie is Diekgat ook Kiekgat, een venster op heel verschillende werelden en een ontmoetingspunt voor mensen die daar in en uit gaan.