Op Safari-vakantie in Groningen

Groningen is natuurlijk de eerste bestemming die in je opkomt als je denkt aan een safari-vakantie. Toch? Waarschijnlijk niet. Maar lees even verder. Want je hoeft niet helemaal naar Afrika af te reizen om het avontuurlijke safari-gevoel te ervaren; je boekt gewoon een safaritent op één van de toffe campings die Groningen rijk is!

Vanaf de camping trek je de meest bijzondere natuurgebieden van Groningen in. Bijv. het Lauwersmeergebied en natuurlijk het Waddengebied - Unesco-werelderfgoed. Niet voor niets is het Waddengebied uitverkoren tot het meest bijzondere natuurgebied van Nederland. Of ontdek het Roegwold; dat is oer, en prachtig!

Voor je safari-gevoel boek je bijv. een zeehondensafari op de Waddenzee, óf een landroversafari door het Lauwersmeergebied. Of wat te denken van een vaarsafari over het Lauwersmeer? Vast en zeker dat je hier een big five zult ontdekken.
Wil je ook heel graag de Afrikaanse big five bewonderen: Wildlands in Emmen is niet ver.

Met het safari-gevoel in Groningen zit het dus wel snor. Helemaal als jouw safari-vakantie begint vanuit zo'n comfortabele safaritent van Vodatent. Deze stoere tenten zijn van veel gemakken voorzien, en staan bij aankomst spic en span voor je klaar. Zo kun je dus genieten van het campinggevoel, maar dan zonder alle bijkomende beslommeringen. Daar heb je tenslotte vakantie voor!

We zetten vijf superleuke campings in Groningen voor je op een rijtje, waar je deze prachtige, luxe safaritenten van Vodatent kunt boeken:

Recreatiepark Westerkwartier, Niebert

Op deze kleine familiecamping is het fijn vertoeven. Je kunt er zwemmen, zonnen, spelen, sporten en nog veel meer. Jong en oud vermaakt zich er prima, en als je je toch verveelt, dan is er nog een animatieteam met leuke activiteiten.

Bijzonderheden van deze camping:

  • 4- of 6-persoons Safaritenten
  • Buitenzwembad en zwemvijver
  • Speel- en fitnesstoestellen
  • Geopend vanaf 22 april 2023
Recreatiepark Westerkwartier, Niebert

Break Out Grunopark, Harkstede

Een camping waar de avonturier aan zijn trekken komt. Van boomhutten en vlotten bouwen tot klimmen, boogschieten en zelfs waterskiën. Gewoon in de natuur, een speeltuin of zwembad is dan overbodig. De safaritenten staan hier op een mooie plek aan het water.

Bijzonderheden van deze camping:

  • 4- of 6-persoons Safaritenten
  • Grote recreatieplas en avonturenterrein
  • Vlakbij een groot natuurgebied met oeroude en nieuwe natuur
  • Geopend vanaf 31 maart 2023.
Break Out Grunopark, Harkstede

Camping De Breede, Warffum

Een kleinschalige camping in het prachtige Hogeland. Gastvrij en kindvriendelijk. Geen poespas, gewoon heel gezellig en veel ruimte en wifi bereik op de hele camping.

Bijzonderheden van deze camping:

  • 6-persoons Safaritenten
  • openluchtzwembad, tennisbanen en veel speelfaciliteiten
  • Wifi op de gehele camping
  • Geopend vanaf 7 april 2023.
Camping De Breede, Warffum

Camping Hof van Kolham, Kolham

Deze gezellige minicamping is een walhalla voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Vanaf de camping wandel je zo ’t Roegwold in; een verrassend en waterrijk natuurgebied waarin je omringd wordt door weidse uitzichten, ruige natuur en vogelconcerten. Hier kom je gegarandeerd tot rust. Op de camping kun je kano’s huren, dus ook de actieve vakantieganger zal zich hier niet vervelen.

Bijzonderheden van deze camping:

  • 6-persoons Safaritenten
  • Fiets- en kanoverhuur
  • Grenzend aan waterrijk natuurgebied
  • Geopend vanaf 01 april 2023.
Camping Hof van Kolham, Kolham

Landgoedcamping Nienoord, Leek

Op deze camping geen gebrek aan faciliteiten en vertier voor de hele familie. De kinderen vermaken zich met diverse speeltoestellen en er is een animatieprogramma. Camping Nienoord is onderdeel van het grote landgoed Nienoord, met zwembad, familiepark en nog veel meer.

Bijzonderheden van deze camping:

  • 4-persoons Safaritenten
  • Overdekt zwemkasteel en buitenbad
  • Met korting toegang tot het familiepark, midgetgolf, en kinderboerderij
  • Geopend vanaf 31 maart 2023.
Landgoedcamping Nienoord, Leek

Maak je Safari compleet

Welke camping je ook kiest, LocalGroningen voorziet je graag van informatie om je verblijf in de provincie onvergetelijk te maken.

De stad Groningen is natuurlijk leuk om te bezoeken, maar de echte safari-avonturier zoekt misschien liever de rustige, onbekende plekjes op om te ontdekken. Voor hen hebben we een schat aan informatie over nog veel meer bijzondere plekjes. Ga bijv. op echte ontdekkingsreis door één van onze unieke puzzeltochten te boeken; vol met informatie, opdrachten, vragen en "weetjes' . We hebben routes in alle delen van Groningen, enkelen in Friesland en routes in Drenthe (vanaf juni 2023). Geschikt voor fietsers, motorrijders, autorijders en camperaars.

Waar wacht je nog op? Boek snel een weekend, midweek of zelfs je hele zomervakantie en ervaar de nuchtere maar o zo warme gastvrijheid van de Grunnegers!

Wil je meer informatie?

Contact