Zeehondencentrum Pieterburen

Uitje

Bij een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen kun je van dichtbij zeehonden kijken en meer leren over de verzorging van zeehonden. Een zeehond doorloopt in de opvang 3 fases en wordt daarna weer vrijgelaten. In de winter worden er vaak Gewone zeehonden met longworm of pups van de Grijze zeehond opgevangen. In de zomer zijn dit vaak pups van de Gewone zeehond.

Elke bezoeker kan door een unieke virtual reality beleving de Waddenzee opgaan om midden tussen de zeehonden te staan. Hier ervaar je wat het effect is van het geluid en de verstoring van de mens op de zeehonden in de natuur.

Op het achterterrein van Zeehondencentrum Pieterburen vind je de ‘Waddentuin’. Een wilde en kleurige akker vol met planten en bloemen uit de regio met een in ere herstelde priel in een oud stukje Waddengebied.

Vanuit de tuin wandel je zo de Waddenspeelplaats op, dit is een speeltuin met prielen en eilanden waar eb en vloed wordt nagebootst. Trek je schoenen maar uit en klim met de touwen naar de overkant en vang met een visnetje kleine diertjes in het water. Er is een plekje om je voeten weer af te spoelen. Ouders kunnen ondertussen een plekje nemen op het terras bij het paviljoen met uitkijk op de Waddenspeelplaats en Waddentuin of natuurlijk lekker meespelen.

Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar
Jouw bestelling (0)
Voeg een kortingscode toe
Voer een geldige kortingscode in
Totaal van de bestelling €0
Check Uit