De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland

Weids landschap om je heen, gure wind langs je wangen. En kunst. Heel veel kunst.

Je kan het zelf beleven op 12/13 en 19/20 maart tijdens de 29e editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. Tijdens dit culturele evenement laten 23 kunstenaars hun werk zien. Ze openen hun atelier voor bezoekers of presenteren hun werk bij een externe expositieruimte. Het kunstaanbod is professioneel en ontzettend breed. Je ziet schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, keramiek, fotografie en nog veel meer!

Het thema van dit jaar is ‘Verborgen Betekenis’. In de kunst is dit geen onbekend begrip. Zowel de maker als de beschouwer geven een bepaalde betekenis aan een kunstwerk. Deze verborgen betekenissen hoeven niet hetzelfde te zijn, iedereen heeft zijn eigen perceptie en observatie. Stichting Kunst-Aan-Huis vindt deze vorm van participatie een van de belangrijkste onderdelen voor het levend houden van kunstwerken. Een onmisbaar thema dus!

Voel je je al geprikkeld om in deze wereld van ‘Verborgen Betekenis’ te duiken en je onder te dompelen in de verschillende kunstvormen? Dan kan je in de twee weekenden in maart 23 locaties bezoeken, kunstenaars ontmoeten en genieten van het bijzondere landschap van dit gebied. De Atelierroute Lauwersland is in totaal 200 kilometer lang. Je kan in twee dagen alle ateliers bezoeken of een keuze maken en je eigen route creëren.

Zin in meer dan alleen kunst? Wil je achtergrondinformatie van het gebied waar je doorheen rijdt? Je kan een bezoek aan de ateliers ook combineren met een route van LocalGroningen. Tijdens de Autopuzzeltocht van Lauwers tot Wad kom je langs een aantal locaties van de Atelierroute Lauwersland. Zo zien je de beeldhouwwerken van Marcel van Zijp in Kollum, de minimalistische schilderijen van Erwin Stienstra in Zoutkamp en de sieraden van Marjanne Sorgdrager in Restaurant Het Raadsel van de Wadden in Oostmahorn. Deze laatste is tevens het informatiepunt van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland.

Kijk voor meer informatie over de Atelierroute Lauwersland op www.kunstaanhuis.nl

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland