'Westerwolde rijgt', hét culturele evenement dat je moet meemaken!

Van 17 t/m 26 juni is het weer zo ver, het fantastische tiendaagse evenement Westerwolde rijgt keert terug! Tijdens deze tien dagen geniet je in Westerwolde van prachtige tuinen, creatieve kunst en livemuziek op twintig verschillende locaties. Op iedere locatie krijg je een kraal en zo rijg je de bezoekjes aan elkaar. Bovenop alle activiteiten vindt op 22 juni een FAIR plaats op het terrein van Natuurmonumenten in Smeerling. Hier staan wel zeventig kramen met een ontzettend breed aanbod van lokale producten. Van tuinmeubelen tot zeep, van sieraden tot ambachtelijke chocolade. Ook hier geniet je van livemuziek!

WAT IS LEUKER DAN WESTERWOLDE RIJGT COMBINEREN MET ÉÉN VAN DE AUTOPUZZELROUTES VAN LOCALGRONINGEN!

Onze twee meest recent ontwikkelde routes lopen beide door het prachtige gebied van Westerwolde. Op de autopuzzelroutes ‘De Overwinning van het Bourtanger moeras’ en ‘Natuurparadijs tussen twee Schansen’ kom je verschillende locaties van Westerwolde rijgt tegen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

BURCHT WEDDE Dit is een hoogtepunt van de autopuzzelroute ‘Natuurparadijs tussen twee Schansen’. Niet gek dus dat deze dit een zogenaamde “Bijzondere Locatie” is van 'Westerwolde rijgt'. Bij deze historische burcht met authentieke kasteelgracht vind je een beeldentuin en een aantrekkelijk terras. Je ziet hier ook de keramiek van kunstenares Hermien Prins. Als kers op de taart zijn hier verschillende extra activiteiten, zoals muziekvoorstellingen.

Het MOW Ook dit eigenzinnige museum in Bellingwolde ligt op de autopuzzelroute ‘Natuurparadijs tussen twee Schansen’ en ook dit is Bijzondere Locatie van 'Westerwolde rijgt'. Momenteel zie je in dit museum de tentoonstelling “De Grote Nostalgieshow”. Maar in de ontvangsthal hangen ook kunstwerken van lokale kunstenaars. Op 26 juni kan je hier genieten van akoestische muziek van Flatlandish!

'Westerwolde rijgt', hét culturele evenement dat je moet meemaken!
Localgroningen image

KOPJE GENIETEN Dit theehuis ligt op de autopuzzelroute ‘De Overwinning van het Bourtanger Moeras’. Hier vind je een bostuin en maak je een wandeling naar het uitkijkpunt met de naam Het Theater van de Natuur. Er is een collectie theeplanten te zien én te proeven. Dit kan bijna niet zonder de beroemde taart van eigenaresse Christine Rietveld. Maar ook aan kunst is hier geen gebrek. Keramiek, aquarellen, sieren en kleibeelden van verschillende kunstenaars wordt tentoongesteld voor 'Westerwolde rijgt'. Op de zondagen zijn ook hier muzikale voorstellingen.

KWEKERIJ ‘t OL DAIP Deze kwekerij van kruiden en bijzondere groenten ligt ook direct op de autopuzzelroute ‘De Overwinning van het Bourtanger Moeras’. De kwekerij in Engelse cottagestijl vind je in Ter Apel. Je kan hier vaste planten kopen en bloemenpracht bewonderen. Achter de kwekerij ligt een wilde bloemenweide, midden in het landschap van de Ruiten A. Hier komt de naam van de kwekerij ook vandaag, Ol Daip betekent Ruiten A in het Gronings. Tijdens 'Westerwolde rijgt' zie je hier de keramiek van Sidona Blaakmeer en op 26 juni kan je luisteren naar livemuziek.

KAMP DE BEETSE Kamp de Beetse is een bijzondere locatie die je tegenkomt op de autopuzzelroute ‘De Overwinning van het Bourtanger Moeras’. Dit was vroeger een opvangkamp voor werklozen, in de tweede wereldoorlog een kamp voor joodse gevangenen en na de oorlog een interneringskamp. Een groep vrijwilligers zet zich nu in om de historie van deze plek te bewaren. Als je hier een bezoek brengt tijdens 'Westerwolde rijgt' zie je verschillende kunstobjecten van diverse materialen, gemaakt door kunstenares Yvonne Struys.

GASTERIJ NATUURLIJK SMEERLING Dubbel geluk! Op beide autopuzzelroutes door Westerwolde kom je langs Gasterij Natuurlijk Smeerling. Dit is een ‘Bijzondere Locatie’ tijdens Westerwolde rijgt. In de expositieruimte in Halmingh’s Hoes zie je schilderijen en kunsttegels van Monique Blaak en René van ’t land. Op 22 juni vindt op deze locatie de 'Westerwolde rijgt FAIR' plaats, een extra feestelijke dag met meer dan 70 kramen en livemuziek.

Ben je helemaal geïnspireerd en heb je zin om een van de 'Westerwolde rijgt' locaties te bezoeken tijdens een autopuzzeltocht? Boek de Autopuzzeltocht De overwinning van het Bourtange moeras of de Autopuzzeltocht Natuurparadijs tussen twee Schansen hier.