Een dagje weg in de provincies Groningen en Friesland

Ga je niet op vakantie? Of ben je op vakantie in Groningen of Friesland? Let dan goed op! We hebben voor jou een aantal leuke, gezellige en leerzame events en activiteiten geselecteerd. Je kunt de events los bezoeken maar ook combineren met de autopuzzelroutes in Groningen en Friesland.

In juli en augustus: Zomerweken bij Familiepark Nienoord met elke week andere activiteiten zoals vossenjacht, minidisco, bingo, stormbanenrace en een verrassingsweek. Op de kinderroute Zuidelijk Westerkwartier

Localgroningen image
Muziek, gedichten en theater in Westerwolde

Muziek, gedichten en theater in Westerwolde

**Op 31 juli **is bij Gasterij Natuurlijk Smeerling het Beleefpad. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er langs dit pad verhalen voor volwassenen en kinderen, gedichten en muziek te beluisteren. Om 15.00 uur is er een korte excursie naar een historische plek voor een historisch verhaal. Voor kinderen is er een kinderverhaal te beluisteren en aansluitend een wateractiviteit. Opgave via mail: info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl.

Op de routes Westerwolde: De overwinning van het Bourtanger moeras en Natuurparadijs tussen twee Schansen.

Locatietheatervoorstelling ‘Over de Grens’ ‘Over de Grens’ is het verhaal over de opvang van vluchtelingen in de Tweede Wereldoorlog in het Oost-Groningse grensgebied. Een gebied waar geheimzinnigheid en zwijgzaamheid de sleutel zijn voor het slagen van het verzet tegen het fascistische bewind.

‘Over de Grens’ is geïnspireerd op het waargebeurde boek ‘Haven in de mist’ van Johan Frye over twee jonge kinderen uit Amsterdam. Zij werden in de hongerwinter in 1944 ondergebracht bij de heldhaftige boer Jan Kolder, op een Oost-Groninger boerderij vlakbij de Duitse grens. De voorstellingen vinden plaats in Mellemaheerd in Bad Nieuweschans t/m zondag 31 juli. Op de route: Natuurparadijs tussen twee Schansen

Regionale kunst en planten van ver

De Kunstmanifestatie 7 Droom Duo's is tot en met 14 augustus (do t/m zo van 13.00 - 17.00 uur). Om de twee weken is er in Galerie Hoogenbosch in Gorredijk een solo-expositie te zien van twee professionele kunstenaars uit Noord Nederland. En de dialoog die plaats vindt tussen de kunstwerken. Op dit moment nog te zien (Miriam Knibbeler en Geertje Geertsma - 21 juli t/m 31 juli)

Op de route: Het Andere Friesland

In Het Hogeland is er op zondag 24 juli een rondwandeling door de Botanische Tuin Domies Toen met Jan Jaap Boehlé, langs planten 'op reis' Om 14.00 uur een rondwandeling met als thema 'Meelifters ontdekken in Domies Toen'. In Domies Toen staan veel planten waarvan vaak gedacht wordt dat ze inheems zijn, maar ze zijn in werkelijkheid vaak meegenomen door de mens uit verre oorden. Zonder deze planten was er na juni nauwelijks meer bloei in de tuin. Op de route Het Hogeland.

Foto: Kunst van Geertje Geertsma

Regionale kunst en planten van ver
Wateractiviteiten om te zien en te doen

Wateractiviteiten om te zien en te doen

Van 22 t/m 28 juli is er Schildweek. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in diverse klassen op het Schildmeer. Ook worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd op en rond het Schildmeer door de zeilvereniging en de horeca. Kaap Steendam, de finishlocatie van route Midden-Groningen ligt ook aan het Schildmeer. Ook is er komend weekend (22 t/m 24 juli) Art Carnivale, een heus familiefestival.

Elke zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag kun je met een rondvaart door Nationaal Park Lauwersmeer. Om 14:20u. vanuit Suyderoogh. Tijdens de vaart wordt het verhaal van het Lauwersmeer verteld. Wil je zeker zijn van een plekje aan boord? Reserveer dan op 06-21244416 of vlinderbalg@lauwersmeer.nl. Op de route 'Van Lauwers tot Wad'